vrijdag 29 januari 2016


Spaanse economie met 3,2% gegroeid in 2015

Uitgegeven:vrijdag 29 januari 2016 11:12
Laatst gewijzigd:vrijdag 29 januari 2016 11:12

MADRID - Ondanks de zorgen op de financiële markten over wereldwijde economische verbetering blijkt de Spaanse economie flink gegroeid te zijn in 2015


Dit werd ook al verwacht door de Spaanse regering zelf (die een groei van 3,1% voorspelde), de Spaanse Bank, maar ook het Internationaal Monetair Fonds. Op vrijdag werd door het Spaanse statistiekbureau INE bevestigt wat de Spaanse Bank al had gezegd: het BBP groeide met 3,2% vorig jaar. Dat is de sterkste groei sinds 2007, het jaar voordat de crisis begon na het klappen van de Spaanse vastgoedzeepbel.

Meer consumptie
De groei van de Spaanse economie zette door in het vierde kwartaal. Met een groei van 0,8% ten opzichte van het derde kwartaal en een groei van 3,5% ten opzichte van het vierde kwartaal in 2014. Volgens de Spaanse bank is de groei grotendeels te danken aan de verbeterde consumptie van particulieren en investeringen in het bedrijfsleven. Het gaat wel om voorlopige cijfers. INE neemt nog een paar weken om de details te leveren over uit welke bestanddelen de groei precies bestaat. Die worden op 25 februari verwacht.

1 opmerking:

  1. This is the same means the casino controls the payback on their slot machines. In essence, they are just controlling the variety of successful and dropping 바카라사이트 balls which might be} available to pick from within the Random Number Generator . Step into our High Limit Room, the place you retreat to an intimate setting that features premium leather furnishings, a devoted cashier cage and, after all, high denomination slot machines.

    BeantwoordenVerwijderen